hemma?

Så, nu är jag på plats i Uppsala. Har bott här en vecka nu. Bor fortfarande hemma hos patrik, är i mitt rum på dagarna och läser tyska. Det är så grisigt i köket här så jag har ingen lust att laga mat här. Så vi lagar hos Patrik. Där är det rent. Och vi har varit själva den senaste tiden. Vi kan ju låtsas att vi har en lägenhet. Det är lite omständigt att ha olika rum i olika hus när vi delar allt. Vi levet som sambos fast isär. Springer med mat mellan husen för att inget ska glömmas bort och bli dåligt. Aja, det kommer nog falla på plats.
Mitt rum är, som sagt, fint och bättre blir det när de målar om, vilken ska ske ganska snart. Undrar bara hur jag ska göra med mina grejer då. Hoppas de bjuder på inplastning. Nu ser jag fram emot att börja skolan nästa vecka. Hoppas jag också får ett fint litet välkomstkit som Patrol fått. Det visar sig. Jag är rätt taggad på att komma ut och socialisera nu. Efter en ganska lugn vecka. Är nyfiken på mitt nya liv, som det så fint heter. Samtidigt är jag nyfiken på hur det gamla hade tett sig. Hur hade det varit på kandidaten i Pite? Det lär jag aldrig få veta. Och det gör lite ont. För att vräka på med känslor. Nu ska jag iallafall söka körer för jag är sjukt sångsugen! All lycka till alla mina sköna tonbildare ute på musikhögskolorna runt om i Sverige. Sug i er och glöm för guds skull inte att blåsa ur klarinetten då och då!

ett år senare

Det här med regelbundenhet verkar inte vara min grej. Ett år har gått. Musikhögskolor har sökts och tackats nej till. Detta känns emellanåt väldigt bra och emellanåt som att jag sumpat mina chanser till ett spännande, egofokuserat liv. Vi får se hur det går. Nu går iallafall, äntligen, flyttlasset till Uppsala. jag ska läsa tyska. på heltid. Vad tänkte jag? Det var fem år sedan och egentligen lite för lite. Så nu blir det slit. Tänkte plöja igenom en roman med min gode vän lexikonet brevid mig. Grammatiken får vänta eftersom böckerna jag beställt kommer komma till ica nära mina föräldrar efter att jag har flyttat. Sedan ska mitt lilla paket vandra tillbaka till bokus för att sedan skickas till min nya bostadsort. Det Kommer Ta Tid. Så länge får jag hålla tillgodo med min roman. Bra iallafall att bokus kundservicekille var otroligt trevlig, och inte bara lovade att fixa böckerna till mig, utan lovade också att hålla tummarna för mig. Mycket trevlig kille. Sånt gillas i kundservicesammanhang. Eller i alla sammanhang egentligen. Det oer sig nog.
Under tiden ska mitt lilla hem utanför Örebro klara sig utan mig. Eller jag klara mig utan det. Det kommer bli annorlunda. Jag kommer sakna det. Men jag kommer också att glädjas åt mina nya fördelar. Som att bo mitt i stan. Slippa vänta timmar på bussen i snöoväder och iskyla. Slippa betala 60 spänn varje gång jag ska in till stan. Få spendera kvällar och helgen hemma. I och för sig med en bok i knät, men ändå. Slippa masa sig ut. Jag kommer, tyvärr inte får bo i en lägenhet och få mitt efterlängtade egna kök och låga sambokostnader, men jag kommer få bo med mina egna möbler. Iallafall ett steg i rätt riktning. Ja, det kommer bli en ny höst. Mer ny än den förra. Vi får helt enkelt se vad det blir av mig.

RSS 2.0