Måndag

Sitter sådär på förkvällen och spisar jazz. Det svänger.
Känns lite underligt att skriva för blinda ögon. Döva öron. Ut i intet. Men det går. Går helt okej, faktiskt.

Idag har jag varit med innebandybrudar och shoppat kläder. Massa kläder. Jag var värst. Jag har minst jobb. Heja. Nu spelas Falconreklam. Where do I begin. Shirley Bassye. Skulle sitta fint bland kalkade väggar och målade fönster. Ett par gitarrer, två grabbar och en brud. Erik, Fia och Gustav ska spela i Halla kyrka femte juli. En liten sommarkonsert. Musik i sommarkväll. Kom och ta en lugn stund. Vi ska inte störa. Mer än nödvändigt. Nog om det.

Jag har en analog perkulatotbryggare som jag inte förstår mig på. Köpte den för att jag ville göra kokkaffe som en av mina snälla tanter bjuder mig på, men så hittade jag en snygg hightec. Den blev det. Men kaffet blir inte bra. Ser ut som kokkaffe. Smakar som vatten. Tror den måste koka länge och vara fylld med vatten och kaffe. Inte två koppar. Bara. Får bli kaffekalas snart. För att testa. Annars finns ju pulversnabbkaffe. Som komplement.

Som vanligt skriver jag när jag lagar mat. Om man kan kalla det som vanligt efter två gånger. Kanske, Tortelini. Tortilini. Eller nåt. Det blir nog bra, men det stormkokar. Full storm. Storm i en kastrull. Storm i ett vattenglas. Fast större volym. Och hett. Hundra grader. Hej.

Tisdagkväll

Jaha. Då har man gjort som alla andra då. Skapat en blogg. Bolla ideer utan en fysisk person, inför allas ögon. Det blir väl skoj dethär. Inte förstår jag mycket av det heller. Men det ger väl med sig. Det verkar lite knepigt, för en som inte ens lärt sig hur facebook fungerar. Jag har nog inte tillräckligt cybertålamod. Eller nåt. Eller not.

Just nu tillagas sjömansbiff i lilla torpet i stora begsgränd. Storabergsgränd. 
- Mamma, finns det sjömän i sjömansbiff?
- Nej ,det finns det inte.
- Varför inte då?
- För att linserna var billigare.

En bra måltid för nykterister - hälla ut ölen utan att kasta bort den. Borde kontakta nykterhetsrörelsen. Utmmärkt idé. Svamp blir det också. För att kompensera sjömännen. Eller biffen. Lövbiffen. Diskat har jag också sett till att göra. Lugnande, nu när det blir rent och allt. Man lär sig sina pinaler. Borde egentligen diska övriga prylar också. Man lär sig ju vad man har och, framför allt, var man har dem. Någonting jag verkligen skulle behöva. Allting ligger nämligen i en enda röra och jag verkar liksom känna på mig att det som läggs i skåpen glöms bort. Därför placeras alla föremål på bänkyta, som det inte finns gott om, samt på bord och golv. Och så i sängen såklart. Detta resulterar i en ständig röra. Jag tror jag bor för litet. Eller iallafall har för ont om garderober. För det har jag inte en enda. Ta den, du! Snart 20 år, brud dessutom och inte en endaste garderob. Skulle du klara det?

Nu har jag sprungit fram och tillbaka mellan datorn och maten. Att göra en sak i taget är svårt och fruktansvärt tråkigt. Jag borde verkligen städa, men då sätter tristessen in och jag måste iväg och göra något. Mycket bra, Sofia. Kan man kalla det flyktbeteende? Jag har varit väldigt bra på att hålla ordning. Tyvärr inte under de senaste åtta åren.

Snart blir det sjömansbiff och sen qualitytime med Christian som följs av konsert på folkhögskolan med malungsAlice innan en ny arbetsdag tar vid imorgon klockan sju. Halv sex. Tidiga morgar tar ut mig. Fullständigt.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0